keskiviikko 20. huhtikuuta 2011

PLEASE DON'T STEAL MY BIKE!


Polkupyörävarkaus on yleisin omaisuusrikos Suomessa. Pyörävarkaudet lisääntyvät aina keväisin, harmittavinta on se, että pyörä saatetaan anastaa oman kotitalon pyöräsuojasta tai kotipihan, pyörätelineestä. Pitkäkyntiset ovat yleensä kiinnostuneita hyvistä pyöristä, joten pyörät kannattaa suojata kunnon lukolla ja kiinnittää se, jos mahdollista kiinteisiin rakenteisiin, sellainen toimenpide vaikeuttaa varkaan toimia, eikä pyörä lähde helposti voron matkaan. Tässä sinulle muutamia mahtavia vinkkejä kuinka voit suojata rakkaan/ kalliin pyöräsi.


Suosikkini on Designeri Bach Nguyen suunnittelema pyörän ohjaustankoon sijoitettu lukko. Tämä pyörän sisäänrakennettu varkaudenestolaite toimii melko yksinkertaisesti. Käännät pyörän kahvat alaspäin ja vedät ne ulos. Kahvojen sisältä tulee vahvat teräsvaijerit, jotka voit kietoa vaikka puun ympäri.
Varkaathan yleensä katkaisevat polkupyörien lukituslaitteet, mutta tässäpä videossa on niin ovela keksintö, että taitaa jäädä väliin lukon murtamisen yrittäminenkin.
Saksalainen yritys on rakentanut tämän näppärän pyörän lukon kehikosta jossa on pyörät, akku ja moottori. Lukituslaitetta ohjataan kaukosäätimellä. jolla pystyt nostamaan pyöräsi ylös lyhtypylvääseen. Esplanadi näyttäisi hienolta kun fillarit olisi ripustettu somasti riviin molemmin puolin katua, korkeuksiin.


Kevin Scott on suunnitellut taas pyörän jonka voi kääräistä tolpan ympäri ja sen jälkeen pujottaa lukon renkaiden ja rungon läpi. Todella kätevää tässä ideassa koko pyörä itse toimii varkauden estona.


Ja noin nyt on pyörä solmussa ja lukossa!


Tässäpä hauska lukko vihreälle pyöräilijälle. ”Ivyn” on suunnitellut Sono Mocci.
Melkein toivoisin, että varas veisi pyörän tämän ihanan murattilukon sijasta. Fillaroidessa lukkoa voi käyttää vaikka pyörän rungon koristeena.

Toivottavasti tämä Ranskassa muotoiltu käärmelukko pelästyttää varkaat, kuten variksenpelätin varikset. Lukkoja on saatavana useampana värivaihtoehtona.


Steve Hunt on suunnitellut tämän seuraavan sukupolven pyörälukon.
Kun joku yrittää pölliä pyörääsi lukon mekanismi lähettää hälytyksen kännykkääsi.
HALO-lukolla on annettu kaareva muoto, jonka pitäisi helpottaa lukon asentamista polkupyörään.Suunnittelijat: Bong Hokuen & Ko Yoenjung
Ovat suunnitelleet pyörän, joka on itsessään lukko. Pyörän nimi on Free Lock.


Hyvää kevättä ja mukavia fillarointikelejä.
Norah Jones - Chasing Pirates

4 kommenttia:

 1. Muutama vuosi sitten teki muistaakseni Nyt liite hauskan jutun siitä, miten toimittaja varasti oman pyöränsä rautatieaseman kupeesta mitä erilaisemmilla työkaluilla. Hän oli saanut ihan rauhassa puuhastella työkalujen kanssa lukon kimpussa keskellä päivää.

  Itse olen omistanut Helsingissä kolme romupyörää. Kaikki varastettiin kahden viikon sisällä :(.

  VastaaPoista
 2. Tuota ongelmaa ei täällä maaseudulla ole , kun niin paljon lukitsemattomia pyöriäkin löytyy parkista .
  Tyypillinen tapaus : ravintolaillan loputtua huomataan taksirahan puuttuvan , kas siinähän on lukitsematon pyörä - eikun baanalle niin pitkästi kuin pyörä kestää useiden nurin ajojen jälkeen .Sitten hylkäys ojan pohjalle kun renkaat eivät mahdu pyörimään enää pyörän rungon sisällä.
  Lukittuja pyöriä he eivät edes vaivaudu murtamaan .

  Jahu.....

  VastaaPoista
 3. Mä pelkään kuollakseni että mun pyörä varastetaan. Paree koputtaa puuta ja toivoa parasta.

  -Pruse

  VastaaPoista
 4. Käärmelukko myrkyllä rulettais! Kasarmikadulla tyhjennettiin viikonloppuna lähes KOKO pyörävarasto, muutama ruostunut romu ja potkukelkka jätettiin. Herää kysymys onko asialla ollut talon nykyistä tai entistä väkeä koska varastoon päästäkseen tarvii kaksi eri koodia tai avaimet, porttiin ja oveen...

  VastaaPoista

Yksilöllistä huomiota Tšupukalle voit jakaa täällä!