lauantai 23. huhtikuuta 2011

MONKEY SEE, MONKEY DOVietimme ystäväni kanssa rattoisaa lauantai päivää.
Aloitimme kulttuuri-pläjäyksellä.
Saapastelimme n. 12.30, Galleria AspikseenBulevardi 5, tsiikaamaan taiteilija/muotoilija, Pauli Partasen maalauksia ja veistoksia.
Onneksemme taiteilija oli paikalla ja osallistui kahden kulttuuriapinan kanssa katselmukseen. Pauli Partanen tunnetaan uniikeista lasitöistään, keramiikasta ja veistoksista, hän on aloittanut uransa Arabian tehtailla.
Minuun  teki vaikutuksen hänen hienot maalauksensa, varsinkin eräs harmaasävyinen työ, jota olisin voinut tuijotella pitempääkin, siinä oli niin paljon kätkettyä tapahtumaa.
Gallerian jälkeen käppäilimme Espan-puistoon katselemaan elävää taidetta eli ihmisvilinää ja nauttimaan auringosta. Yazkassa heräsi oitis pieni taiteilija ja hän nappasi mielestäni vaikuttavan otoksen puistosta.


Ja tietenkin meistä kahdesta pikku viikarista :)Chillailun jälkeen nälkä alkoi kurnimaan, joten valitsimme pöydän Espan aurinkoisimmasta kahvilasta.
Café Esplanadissa pitäisi olla pöytiintarjoilu, koska jonot ovat sietämättömän pitkiä ja WC:ssä käyminenkin osoittautui vaikeammaksi, kuin suosikki-diskoon pääseminen.
Paikan hyvä puoli on se, että ennemmin ja myöhemmin siihen tipahtelee tuttuja moikkamaan ja mikäs siinä on kuulumisia vaihdella kauniissa auringonpaisteessa. Ihastuttava tarjoilijatar nappasi nämä iloiset kahvilakuvat. Tunnelmaa kohotti, että eräs ihana mies puhalsi olkapäähäni, että käteni paranisi pian. :)Lounastauon jälkeen mentiin shoppailemaa ja löydettiinkin Yazkalle mageet releet ja mä sain pillifarkut, joissa on melkein niillä rajoilla persus, että en tiedä hyväksynkö.
Mukava päivä alkoi olla illassa ja meidän kahden osaltamme ohi. Kaksi arjen todellista sankaria vaelsivat yhdessä kotiin, kohti aurinkonlaskua. Kopoti...kopoti...kop.

Kiitos ystävälleni mahtavasta HELSINKI-päivästä. Suosittelen kaikille lukijoilleni lomaa kotikaupungissaan, se on avartavaa.

Angus and Julia Stone - Big Jet Plane

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Yksilöllistä huomiota Tšupukalle voit jakaa täällä!