sunnuntai 20. maaliskuuta 2011

SHOULDER JEWELRY

Oikeassa olkapäässäni komeilee aikamoinen arpi, tammikuisen liukastumisonnettomuuden jäljiltä. Kesää kohti ollaan menossa, joten mietityttää pitäisikö arpea korostaa vai peittää? Mikäli kesästä on tulossa yhtä kuuma kuin viime kesä oli, ei kuullosta oikein herkulta pukeutua pitkähihaisiin. Mietinkin, että on tämä toipuminen sen verran koville ottanut, että lienee parasta antaa arvelle se kunnia, mikä sille kuuluu.
Olen siis päättänyt korostaa venttiäni ja hommata erilaisia olkapääkoruja.
Tässä esittelen muutamia vinkkejä, jos muutkin kanssasisareni painivat samanlaisen ongelman kanssa.Tämä kaunis käsinvalmistettu, "Night in Paris",  epoletti maksaa 79$ ja sitä voit ostaa, tilauksesta
Dmetal-shopista, Pariisista.


Olkakorun valmistukseen on käytetty mm. aitoja hiuksia ja oikeata eläimen kalloa. Enpä tiedä tämän kaupallisesta valmistuksesta mutta lisätietoja saa täältä.


Litter SF:n Body-koruja voit katsella tältä sivustolta. Löydät mm. hauskoja polvikoruja, reisikoruja sekä olka- ja käsivarsikoruja.

Discemorin, Taxidermy koruja osoitteessa palvelevat upeat www-sivut. Julia De Ville luo koruja luista, hiuksista, pienistä eläimistä, kullasta ja hopeasta. Nimi Disce Mori on latinaa ja tarkoittaa: "Opi kuolemaan". Julia De Ville asuu ja työskentelee Melbournessa.


Amalia Mattaör on luonut kokoelman iltalaukkuja ja taiteellisesti yhdistänyt laukun ja korun. Tämä tuote sopii minulle täydellisesti onhan tässä kysymysessä suoraan, kehon jatke. Materiaalina on käytetty mm. lohta ja ankeriasta. Nahat ovat ylellisen pehmeitä ja se on tärkeää kun ne puetaan suoraan iholle. Laukut valmistetaan Italiassa. "Dancing Bag" sivustolle tästä.


Ei mitään havaintoa tämän olkakoristeen suunnittelijasta, mutta halukkaat voivat shoppailla täällä.


Katharina Mochin , veistosmaiset korut ovat taideteoksia. Tällainen olkapäällä herättäisin taatusti huomiota ja arpi kädessäni jäisi kakkoseksi. Kannattaa vielä vilkaista tämä linkki.


Haute Macabren moderni nahkasta ja mustasta helmistä valmistettu kaulus, olkaosilla. Hinta 455$. Tilata voit täältä.


Naomi Filmerin korumallit ovat poikeuksellisia. Naomi tutkii ihmiskehon rajoja ja mielestäni nämä korut ovat enemmänkin veistoksia. ottaisin kyllä tämän olkakorun jos kohdalleni osuisi.


P J Harvey - The Wind

6 kommenttia:

 1. Upeat olkapääkorut - mieletöntä, mistä sinä löydät aina näitä hienoja juttuja!
  Arvetkin on upeita. Minulla on 4-vuotiaana tehdystä umpisuolenleikkauksesta arpi, johon olen jo tottunut, vaikka se jää juuri näkyviin bikinin alaosan yläpuolelle. Olkapääarpi näkyy tietysti useammin, mutta arpien myötä tarinoita kerrotaan.

  VastaaPoista
 2. No työlästähän se on aineistoa koota, mutta kun olen itse kiinnostunut aiheesta, niin homma on ikäänkuin puolileikkiä. Kiitos kun tykkäsit se on paras palkkio :)

  VastaaPoista
 3. No näissä koruissa on jo jotakin :D

  Mitä siihen arpeen tulee.. eikö nekin voisi ymmärtää tietynlaisiksi koruiksi, jäljiksi elämästä.. ( no juu.. tiedän että tuo on monessa tapauksessa pelkkää sanahelinää... Itselläkin on arpi erään operaation jäljiltä, enkä sitä kehtaa ainakaan suureen ääneen esitellä).

  VastaaPoista
 4. Kati olet oikeassa. Arpi on koru, jonka elämä minulle antoi. Kannan sen arvokkuudella mutta en panisi pahiteeksi olkakorua, joka kauniisti kehystäisi haavaani :)
  Korulinkit ovat nastoja ajattelin myös sinua, saatat saada niistä inspiraatiota.

  VastaaPoista
 5. Tulin selailemaan kuvia ja antamiasi linkkejä vielä uudemman kerran. Ne todella inspiroivat ja laajentavat näkemystäni korujen funktiosta. Kiitos :)

  Pitkään olen miettinyt paitsi korujen työstötapoja, myös sitä, mitä aihealueita koruntekijä saa ja voi käsitellä. Tässä tulee vastaan juuri se oma, turha ujous: miettii, minkälaisen vastaanoton työt, joiden inspiraationa toimii se vähemmän kaunis puoli maailmasta, saisivat.

  VastaaPoista
 6. Ihanaa Kati kun juttuni inspiroi sinua se oli tarkoituskin :)
  Muistaakseni minulla on yksi magee korublogi jota seuraan, etsin sen ja laitan huomenna sinulle. Hyvää yötä.

  VastaaPoista

Yksilöllistä huomiota Tšupukalle voit jakaa täällä!