perjantai 4. maaliskuuta 2011

KIINAN MUNAMIES, DAI HAIFEI


Vastavalmistunut, kiinalainen arkkitehti Dai Haifei, 24,  kyllästyi Pekingin järkyttäviin vuokriin, jotka ovat hänen mielestään kivunneet taivaisiin.
 Dai Haifeilla ei ollut enää varaa asua kalliinpuoleisissa vuokrakämpissä, niinpä hän päätti valmistaa itsellensä asunnoksi jättiläiskokoisen munan.


Munatalo on kaksi metriä korkea ja siinä on pyörät alla. Muna on rakennettu säkeistä ja bambu-lastoista. Säkkien sisällä on siemeniä ja kun säkkejä keväisin kastelee siemenistä kasvaa vihreää ruohoa, näin muna istuu Dain mielestä kauniisti urbaaniin maisemaan.
Oman kodin ei kuulemma tarvitse olla myöskään kovin iso, kunhan se suojaa auringolta ja sateelta.


Dai muutti asumaan muutama kuukausi sitten munaansa, joka on parkeerattu parin askeleen päähän hänen toimistoltaan.
Munan sisälle mahtuu juuri ja juuri vuode, vesisäiliö ja valaisin.
Suihkussa munan onnellinen asukas käy paikallisessa uimahallissa tai kuntosalilla.
Asunnosta puuttuu myös keittiö, Dai käy tästä syystä aterioimassa naapuruston ravintoloissa ja kahviloissa.


Munan sisällä on kuulemma mukava elellä, joskin Pekingin talvet ovat hieman kylmiä, ja asukkaalle tulee silloin, tällöin pikkuisessa asunnossaan vilu. Tärkeintä
Dain mielestä on kuitenkin se, että näin hän säästää paljon rahaa.

Tarina jatkuu Din harmiksi siten, että kun nuori arkkitehti sai ratkaistua asunto-ongelmansa, hänelle seurasi munan takia muita ongelmia.

Muna on usein häädön alla, koska omia munia ei suurkaupungeissa ole lupa pystytellä minne haluaa. Juorut kyllä väittävät, että munassa asumisesta on tullut Aasiassa suosittua ja monet muutkin ovat jo rakentaneet samanlaisen munan kodikseen.


Myös innokkaat ihailijat ovat vaikeuttaneet Dain elämää, opiskelijat, toimittajat, liikemiehet ja turistit pyrkivät päivittäin vierailulle munataloon.

Dai joutui pakenemaan faneja toimistolleen ja kuulemani mukaan hän asuu tällä hetkellä ystäviensä nurkissa.


Rodrigo y Gabriela - 11:11


1 kommentti:

  1. Mitenkähän pitkään tuollainen ihana, innovatiivinen asuinmuna saisi kaunistaa meikäläistä urbaania maisemaa, ennenkuin se poistettaisiin viranomaisten toimesta...

    VastaaPoista

Yksilöllistä huomiota Tšupukalle voit jakaa täällä!