sunnuntai 6. helmikuuta 2011

IF YOU SEE AN ONION RING...ANSWER IT!Saan harvoin palautetta lukijoiltani. Toivoisin tietenkin, että useampi vaivautuisi, mutta ei tässä pelkkä toivominen näköjään auta. Olen jopa yrittänyt helpottaa palautteen antamista tekemällä valmiita kaavakkeita, lukijan tarvitsee ainoastaan laittaa rasti ruutuun, hauska, mielenkiintoinen, tyhmä. Laihat ovat tulokset.


Facebookin kautta blogiani koskevaa palautetta tulee useasti, mutta sen siirtäminen tänne Tšupukkaan on työlästä. Yhden palauteketjun olen kyllä naamarista tänne siirtänyt, vastaajien luvalla.


Yllättäen sain kuitenkin kannanoton Jannelta, joka seikkaili kolme vuorokautta sivuillani.
Ihmettelin, että eikö tuo ukko ikinä väsy. Pelkäsin pahinta, huonoja arvosteluja, tietty.


Janne kirjoitti...
"Noniin, nyt on blogi luettu vuoden 2009 alusta tähän päivään. Arkistossa ei näy olevan vanhempia tekstejä, mikä on toistaiseksi hyväkin asia.
Vuoden 2008 juttuarkisto vilahti kuitenkin jossain vaiheessa hetkellisesti, mutta en löytänyt sitä uudestaan.

Laitan palautteen tämän merkinnän kommenttiosastoon siksi, että tässä kuvitukset erittäin hyvin onnistuneet. Kuvitukset ovat namia kautta linjan pienestä rosoisuudesta huolimatta, tai mahdollisesti jopa siitä syystä.

Ehdotan, että teet kuvat mahdollisuuksien mukaan sellaisella tarkkuudella (resoluutiolla), että ne voi tarvittaessa vedostuttaa hyvälle kartongille, tekstiilille tai mille tahansa materiaalille.
Tekemäsi kuvat kannattaa myös arkistoida huolellisesti, sillä niille saattaa löytyä tulevaisuudessa ylläen muutakin käyttöä. Koskaan ei voi tietää mitä mieleen juolahtaa ja olisi kurjaa, jos muuten hyvin onnistuneesta kuvasta olisi jäljellä ainoastaan blogista vedettävä tulitikkuaskin kokoinen "originaali".


Kiitän  Jannea upeasta ja rakentavasta kritiikistä se teki toipilaalle melkein yhtä hyvää, kuin rasiallinen suklaata.


Kun aloin pari vuotta sitten pitämään blogia, Jude Vihervaaran toivomuksesta, minulla ei ollut pienintäkään hajua bloggailusta. Sanoin myös Judelle, että: "Ei mua huvita." Jotenkin ajatus alkoi kuitenkin vaivaamaan ja yht’äkkiä siinä kävi vanhanaikaisesti, annoin paholaiselle pikkurillin ja se pentele vei koko käden.


Opettelin kaikki jutut itse, ei ollut ketään keltä kysyä neuvoa ja usko tai älä Janne, työ tekijäänsä opettaa + virheet.
Virheitä ei pidä pelätä eikä väheksyä koska ne ovat parhaimpia oppimestareita.
Osaan nykyää jopa rukata HTML-koodia, jos joku asia blogissani ei miellytä silmää muokkaan koodin sopivaksi itselleni.


Sitten kuviin. Olen aina pelännyt teknisiä laitteita kuten tietokoneita, kameroita, videoita, telkkareita, autoja jne. Ainoastaan pölyimureiden kanssa olen hetkittäin sinut.
Oli pakko hommata kamera kun aloitin bloggaamaan. Ostin pienen taskupokkarin, manuaalit ovat Canonissani ihan hepreaa mutta “tuurilla” saan joskus kohtalaisen otoksen.


Omaan kuitenkin ehtymättömän mielikuvituksen, joten annan piut paut resoluutioille yms. hienouksille ja pyrin vain välittämään katsojalle tunnelmiani.
Omakuvat otan aina pystyttämällä kolmijalan sopivaan kohtaan ja joskus sattuu tsäkä, että tulos on mukiinmenevä. Yleensä valaistus on päin …ttua jne. Mutta en koskaan lannistu, koska joskus ihan helvetin huonosta kuvasta voi syntyä parempaa mitä edes uskallan odottaa.


Voin kuvata myös tietokoneella itseäni ja kaikki toipilasajan kuvat olen kuvannut "Ompulla" työpöytäni kelmeässä valossa, koska kameran käyttäminen yhdellä kädellä ei onnistu.


Lupaan kuitenkin sinulle Janne yhden asian, jos ja kun tervehdyn tästä tapaturmasta menen kamerakursile.
Tykkään myös piirtää tietokoneella ja olen jonkun verran oppinutkin, mutta ei sekään helppoa ole mutta kehittymiseni tapahtuu siinäkin hommassa yrityksen ja erehdyksen kautta.


Toivon, että pysyt lukijanani ja iso kiitos vielä kerran.
This Mortal Coil - Song to the Siren "Cocteau Twins"

11 kommenttia:

 1. Olen usein yrittänyt kommentoida, mutta sisäänkirjautuminen on hankalaa, kun unohdin lukijakirjautumisen säponi.
  Sun blogi on TOSI HYVÄ - jatko odotellen!
  TIINA V

  VastaaPoista
 2. Etkö sä voi liittyä uudelleen lukijakseni, saat varmaan uuden tunnarin?

  VastaaPoista
 3. Eihän sitä tarvii olla sisääkirjautunut. Eikös tämä anonyymisti onnsitu myös. Testataan...

  Olen kommentoinut aiemminkin tunnareilla, mutta nyt ilman..

  VastaaPoista
 4. Mä luulen, että ihmiset eivät malta lukea koskaan ohjeita loppuun ja homma tyssää siihen kun pitää kirjoittaa se "turvasana" sitä ei joko huomata tai se on joku niin älyvapaa, että kun kirjoittaa kirjaimenkin väärin kommentin lähettäminen ei onnistu.

  VastaaPoista
 5. Täällä ollaan ja voit olla varma, että lukijana pysyn. Olin tosiaan kovassa flunssassa kun tänne löysin, ja sairasvuoteelta oli helppoa ottaa aikaa blogisi yhtäjaksoiseen ahmimiseen. Seuraan säännöllisesti ehkä kymmentä blogia ja muistan ainoastaan yhden (Tsupukan lisäksi), jonka noin 200 sivua olisin jotakuinkin kertaheitolla lukenut läpi. Koska kyseinen blogi on "yhteiskuntakriittinen" ja ruotii rankasti nykymenoa ja politiikkaa, oli siitä seurannut krapula ja ahdistus useamman päivän mittainen.

  Tämä ylläpitämäsi sivusto viehättää positiivisella asenteellaan ja aurinkoisuudellaan, ja siksi vaikutus oli täysin päinvastainen, kuin edellä mainitsemassani blogissa. Aiheet käsittelevät lisäksi suurta osaa elämässäni - niin työtä kuin vapaa-aikaakin.

  Kaikesta päätellen olet toipumassa tuosta liukastumisonnettomuudesta, mikä on erittäin hieno asia.

  VastaaPoista
 6. Kun aikoinaan mietin tyyliblogia, vei aikansa ennen kuin keksin sut tähän hommaan. Tavattuamme aamukahvin merkeissä Pursimiehenkadun Kaffecentralissa, tajusin vasta pois lähdettyäni että sinä olit juuri oikea henkilö kirjoittamaan tyyliblogia. Minua oikein harmitti että tajusin sen pari minuuttia liian myöhään, sillä ajettuani korttelin ympäri, olit ehtinyt jo lähteä. Tästä seurasi parin kuukauden viivästys blogin aloittamiseen.

  Olet tehnyt blogista hieman erilaisen, kuin mitä minulla oli mielessä ja se on hyvä se. Nyt tämä on sinun näköinen ja tyylinen – itse olisin tehnyt kliinisemmän ja sitä kautta myös tylsemmän.

  Hyvä meininki.

  VastaaPoista
 7. Kerjääminen kaiketi on Suomessa kieletty, mutta kyllä se näköjään kannatti.
  Palautetta on tullut ja kommenttikyttääjä on mielissään.
  Kiitos Janne ja Jude.

  VastaaPoista
 8. Oda-kulta! Ryhdistäydyn ja alan jättää itsestäni merkin kunnon narttukoiran tapaan kun olen käynyt lukemassa ajatuksen virtaa Odan tapaan. Piristät päivääni näin virtuaalisesti. Kun tervehdyt, tulen varmasti piristettäväksi Ateneumin varjoon ihan livenäkin. Hurjasti haleja ja pikaista paranemista toivottaen
  pop-pop-poppis

  VastaaPoista
 9. Kuten olemme todenneet, kirjoittaminen on välillä masokistin hommaa mutta jokin saa aina palaamaan näppiksen ääreen. Ehkä se on välillä kuuluvat naurun hörähdykset - kuten tänään kun Rouva luki lyhyen tekstini...
  MIKA

  VastaaPoista
 10. Se jokin on tietty, että kivaahan tämä on ainakin aikansa. Välillä iskee epäilys, että onko tässä mitään järkeä ja lukeeko näitä kukaan.

  Vastaus on, ei ole järkeä mutta itsehän tän hullutuksen olen aloittanut joten kai tää homma pitää lusia kunnialla loppuun.

  Niin kauan kun sä Mika pysyt mun fanipalana mä jatkan.
  Ja tietty mä fanitan sua, kun sulla on ihan helvetin hyvä maku naisten suhteen, ihan ministeritasoa.
  Voisit alkaa pitämään blogia ainoastaan TUKSUSTA. Lukijamäärät moninkertaistuisi se on ihan saletti.

  VastaaPoista

Yksilöllistä huomiota Tšupukalle voit jakaa täällä!