lauantai 12. helmikuuta 2011

FEELIKS ESAIAS "ESA" PAKARINEN

Elämäni on ollut melko värikästä ja minulla on ollut mahdollisuus tutustua todellisiin kuuluisuuksiin, kuten mm. seuraaviin henkilöihin: Urho Kaleva Kekkonen, Leif Wager, Nanny Rosalie Westerlund ja Feeliks Esaias ”Esa” Pakarinen.
Esan nostan tässä esille nyt, koska hänen syntymästään tuli juuri kuluneeksi 100-vuotta.

Esa Pakarinen syntyi 09.02.1911 ja kuoli 28.04.1989. Esa esiintyi yli 20 elokuvassa ja hänen roolinsa Pekka Puupää –hahmona valloitti aikoinaan ainakin minun sydämen.

Esa Pakarisen tapasin ensimmäisen kerran noin 33 vuotta sitten. Esa piti houkutella esiintymään mainoselokuvaan, johon oli budjetoitu minimaaliset palkkiot esiintyjille.
Siihen maailman aikaan ei ollut kännyköitä tai internetiä. Piti harjoittaa suoraa toimintaa, joten onpa tullut aika monen suomalaisen staran ovikelloa houkutuslinnun ominaisuudessa soitettua.

Mieleenpainuvimmat yllätysvierailuni näyttelijöiden ovien taakse ovat olleet juuri tämä mistä puhun eli Esa Pakarinen ja sitten se ikimuistettava kerta kun soitin Peter Franzenin ovikelloa ja tarjosin hänelle roolia ”Tupla-seikkailumainoksessa”.


Peter opiskeli vielä silloin Teatterikoulussa, eikä lähtenyt esiintymään TUPLAAN, vaikka palkkio oli jo moninkertainen verrattuna Pakarisen saturaisiin.

Sain selville, että aina Helsingissä keikkaillessaan Esa Pakarinen asui pienessä kaupunkiasunnossa, Etelä-Haagassa.

Menin reippaana tyttönä, hyvin aikaisin aamulla, kolkuttelemaan Haagalaisen kerrostaloasunnon ovea. Pakarisen aukaistessa oven kysyin, että: ”Tulisiko hra Pakarinen esiintymään mainoselokuvaan, pientä palkkiota vastaan?”

”Ja mikä olisi korvauksen suuruus”, kyselee Esa.

Totean nolona, että: ”700 mk.”

Esa tuijottaa minua hetken tiukasti silmiin ja vastaa sitten napakasti, että: ”KUULE SIE PLIKKA, RAHAST MIE NÄYTÄN SULLE VAIKKA PALJASTA PERSETTÄ!”

Nyt kun eletään tätä nykyaikaa ja kaikki ihmiset ovat niin Mimoosan-herkkiä minua vaivaa eräs asia, kumpaa tämä Pakarisen vastaus oli:

-       Työpaikkakiusaamista vai Seksuaalista ahdistelua? 

PS. Mielipiteet asiasta voi tiputella tuonne kommentti-osioon. Kiitos!

BelBelleruche - Late Train 4 kommenttia:

 1. - Ei kumpaakaan. Se oli Esa-huumoria, jolle on ihan oma laatikkonsa. ;)

  (En tiedä kuinka monta kertaa tämän saman lähetin tulemaan sinulle, sanoo että OpenID-kirjautuminen ei onnsitu, yrittänemme joskus uudestaan t. taideseuralainen)

  VastaaPoista
 2. Hyvin tää palaute tuli perille, kiitos... ja huumoriahan se minustakin, mutta nyky- lainsäädännön mukaan se täyttäisi sekä työpaikkakiusaamisen, että seksuaalisen ahdistelun ratkaisevat tunnusmerkit.

  Minua tämä Esan läppä on naurattanut koko pienen elämäni.

  Kaikkea sitä on tullut vuosien varrella kuultua ja harmittaa, että en pitänyt nuorena päiväkirjaa, monet jutut unohtuu vuosien saatossa. Valitettavasti.

  VastaaPoista
 3. Törmäsin blogiisi ja olen surffannut näitä manioita juttuja nyt ees taas... Kiitos illan parhaimmasta luku/katseluhetkestä :)

  Ja mitä tuohon Pakarisen sutkaukseen tulee... Itäsuomalainen ei kerta kaikkiaan taida voida sanoa lausettakaan ilman, että pistää mukaan jotakin kiemuraista.. Ja Pakarinen taisi olla vielä normikiemuraa kiemurampi :)

  Hienoja ihmisiä olet tavannut ja asioita kokenut.. Rikasta elämää :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos Kati palautteesta ja pysy linjoilla. Mikäli jutut alkaa tympiä, blogissani voi kuunnella vaikka hyvää musiikkia.

  VastaaPoista

Yksilöllistä huomiota Tšupukalle voit jakaa täällä!