maanantai 10. tammikuuta 2011

MARSU PUIJAA MUSSUKKAA


Suosittelen taidemaalari Mira Hautamäen (s. 1973) näyttelyä, MARSU PUIJAA MUSSUKKAA. (11.01.-30.01.2011),  Artis’t Studio, Pietarinkatu 10. 

Mira on opiskellut Vapaassa Taidekoulussa 2003-2007, Helsingin Taiteilijaseurassa 2001-2002  ja Taidekoulu Maassa 2002-2003.

Yksityisnäyttelyitä Miralla on ollut n. parikymmentä ja lisäksi  hän on osallistunut kymmenkunta kertaa yhteisnäyttelyihin, muiden taiteilijoiden kanssa.


Olen seurannut Miran kehitystä jo vuosia, muistan kun näin Miran ensimmäisen maalauksen olin saman tien myyty. Fantasia-aiheinen maalaus kuvasi ”suden” näköistä eläintä. Työ oli värikäs, lapsenomainen ja yleisvaikutelmaltaan humoristinen.
Yritin ostaa sitä mutta joku oli ollut minua nopeampi.


Tänään kun katselin Miran töitä olin todella hämmentynyt kuinka taitava hänestä on tullut. Kädenjälki on varmaa, sivellintyöskentely dynaamista ja hän käyttää maalauksissaan vahvoja epärealistisia, mutta tarkkaan harkittuja  värejä.
Mira saattaa maalata työnsä kierrätysmateriaalille, vaikkapa vanerinkappaleelle, yhtä hyvin kuin kankaalle tai akryylille.


Ei kannata hämääntyä maalausten näennäisestä yksinkertaisuudesta, jokaisella Miran maalaamalla ihmis- ja eläinfiguurilla on pinnan alla piilossa merkityksellinen taso.
Mene näyttelyyn ja koe oivallus.
JOS USKALLAT!Antony And The Johnsons - Cripple And The Starfish
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Yksilöllistä huomiota Tšupukalle voit jakaa täällä!