sunnuntai 21. marraskuuta 2010

JOULULAHJOJA

Jaan tänään joululahjavinkkejä, ja koska joulu on valon juhla esittelen teille valaisimia.
Nämä kaikki valaisimet on valmistettu kierrätysmateriaaleista. Ilahduta läheisiäsi laittamalla ekolahjoja pukinkonttiin, luonto kiittää.


Ensimmäinen valaisin on sveitsiläisen taiteilija Pipilotti Ristin taideteos. Se on todella omaperäinen kattokruunu joka on valmistettu alusvaatteista. Tämä loistava vinkki sellaiselle henkilölle joka on kätevä käsistään. Pipilotin luomus on ainutkertainen, eikä sitä ole  valmistettu kaupallisiin tarkoituksiin. Idea on kuitenkin lainattavissa. Alusvaatteita valaisimeen menee melkoisesti joten niitä kannattaa pummata tutuilta.

Meksikolainen artisti Carolina Fontoura Alzaga on suunnitellut reheviä ja runsaita kattokruunuja niinkin arkisesta materiaalista kuin polkupyörän ketjuista ja pyörän muista metalliosista.

Tämä nerokas valaisin on valmistettu pesulahengareista. "Light M Chandelier",  suunnittelija on Miriam Zink, Hollannista. Hinta on 159 € ja sitä voi tilata täältä.


Suomalainen, Henrik Enbom, Helsingistä on hyödyntänyt tyhjät säilykepurkit ja valmistanut niistä kauniita valaisimia. Enbom on käyttänyt purkit joko alkuperäisellä etiketillä tai ilman.
Dodo Oy:n tuottamaa "TOMATO"- valaisinta voi kysellä täältä.

Säilykepurkkeja on hyödyntänyt myös nuori israelilainen suunnittelija David Keller. David on puolestaan maalannut nämä hauskat pöytävalaisimet kirkkailla väreillä. 


Hyvää joulun odotusta.

1 kommentti:

  1. Kiitos Tsupukalle hienosta blogipostista. Tyylikäs kattokruunu (se ylin)! Tarvetta olisi kattokruunulle vaan en tiedä lähdenkö kokeilemaan käsinäppäryyttä, kun ei enää kädet taivu niin hyvin kaikenmoiseen näpertelyyn.
    Pallosilmä avatar on mahtava myös! Näin sen vasta nyt ekaa kertaa vaikka olen blogissasi vieraillut joskus aiemmin.

    VastaaPoista

Yksilöllistä huomiota Tšupukalle voit jakaa täällä!