sunnuntai 3. lokakuuta 2010

KASARI RULES! MINÄ JA 80-LUVUN MUOTI

Lukijoitteni pyynnöstä julkaisen itsestäni muutaman kuvan 80-luvulta. Kuvista voi päätellä, että rakastan yli kaiken itseäni, ystäviäni, hattuja, vaatteita, pukukoruja ja näyttäviä tukkalaitteita. Pukeutumiseni on ollut aina erikoista ja taitaa olla edelleen.
Kerran, kauan, kauan sitten n. 80-luvun puolessa välissä naapurini pysäytti minut rappukäytävässä ja sanoi, että aina kun lähden aamulla lenkille, näytän hänen mielestään siltä kuin normaali ihminen mennessään duuniin. Työvaatteissani näytin taas kuin olisin menossa juhlimaan! ”Haluaisin nähdä sinut kun olet menossa bilettämään, voisitko tulla ystävällisesti soittamaan ovikelloa ja näyttäytyä minulle iltapuvussasi?” aneli utelias naapurini. 

Erikoisen ilmiasuni ansiosta minua kuvattiin paljon lehtiin, suomalaisiin, ruotsalaisiin ja jopa espanjalaisiin. Riipisen yllä oleva otosta myytiin Hietaniemen hallissa postikorttina, turisteille. Laitan oheen myös muutaman otoksen eri julkaisuista.

LEHTIKUVIA...LEHTIKUVIA...

IBIZA...IBIZA...IBIZA...IBIZA...

Kesäni vietin yleensä Ibizalla ystävieni kanssa. Parhaimmillaan meitä oli toistakymmentä suomalaista ”pintaliitäjää” kaupungissa ja loput erikoiset ystävämme tulivat saarelle, Tukholmasta. Ibitzalaiset kyllästyivät meihin parissa viikossa, koska heidän omat vaatevarastonsa ehtyivät ennen kuin meidän. Oleilimme saarella yleensä kuukaudesta-kahteen ja se kävi paikallisten luonnolle, koska me kehitimme vaikka tyhjästä päivän asun. Koko meidän jengi oli poikkeuksellisen taitavia käsistään ja valmistimme usein itse garderobimme. Seuraavalla lomatripillä Ibizalle huomasimme usein, että asumme oli kloonattuja. Olimme siitä mielissämme ja pidimme moista asujemme plagiointia vain ja ainoastaan kunniana.
80-luvulla pojatkin meikkasivat, pukeutivat hameeseen ja pitseihin. Miehet tuoksuivat kuin "saaronin lijat", käyttivät runsaasti koruja ja värjäsivät hiuksiaan. 
Tässä kuvassa poseeraavat parhaat ystävykset Rami ja minä. Olimme vuosikaudet erottomattomat ja matkustelimme yhdessä ympäri maailmaa. Pusuja Rambolle jos luet tätä, olet ihQu!
HELSINKI...HELSINKI...HELSINKI...


Tässä muutama kuva Helsingin yöelämästä, ilman meidän jengiä maailma tällä pallonpuoliskolla olisi ollut melko paljon värittömämpää. VAI OLETKO ERI MIELTÄ?

Einstein-a-go-go -klubi ravintola, Kaisaniemessä
SHORTS-mainoselokuvan duunarit VUODEN HUIPUT, bileisiin matkalla.
Berliini-Klubilla legendaarisella BOTTALLA. Tässä kuvassa kuningatar Tšupukka on vaihtanut poikaystävää, käsipuolessa kulkee kuvanotto hetkestä alkaen, useita vuosia eteenpäin multilahjakas Riki.


Voi ei!...näitä kuvia olisi vaikka kuinka paljon mutta joku raja sitä pitää tällä meikäläisen itserakkaudella olla, joten lopetan tähän. KIITOS KÄYNNISTÄ ja hyvää alkavaa viikkoa. Tervetuloa uudestaan ja jos ei tule palautetta tänne blogiin, lopetan :D (Älkää kommentoiko sinne FaceBook-sivustoon vaan tänne, please.)

Lopuksi esiintyy Ranska Rami ja Tšupukka, Les Rita Mitsouko - "Marcia Baila"

17 kommenttia:

 1. Voi Tsupukka! Te olitte niin makeita. Mä olin just sen verran nuorempi, että näin teistä aina vaan perävalot kun olitte jo menossa seuraavaan ...
  Ja toi les Rita Mizouko...!! mä NIIN muistan. Ranskassa kesällä tää tuli jokapaikasta. Mut ei kai kauheen paljon Suomessa, vai?

  VastaaPoista
 2. Suomi oli takapajula 80-luvun alussa myös musiikin suhteen, kaikki tuli viiveellä. Musiikki, leffat, vaatteet ja aatteet.....
  Les Rita Mitsouko, taisi olla pienen piirin kiinnostuksen kohde.

  Stockmannille nostan hattua, että tilasivat Facen ja ID:n lehtihyllyynsä, kun kävin vartavasten pyytämässä.

  Siitähän se sitten lähti....kehitys :)

  VastaaPoista
 3. Höhhh.. Takapajula..?? Missäköhän pirussa oot siihen aikaan pyöriny? Meidän jengillä meni lujaa jo '70-luvun puolella. Jopa Pelle M. pölli meiltä ton sanonnan, jonka jälkeen ei enää tullu ees mieleen käyttää sitä.
  :-P
  Tosi kyllä on, et jos takapajulalla tarkotat jotain Stokkaa tai muita sellaisia mummokauppoja niin ite kyl joutu duunaamaan aika paljon omia kledjuja jos halus saada sellasta haluamansalaista relettä niskaansa.

  No, kyllähän Nisosen Villellä sit oli se Dekadenz josta sai Trash Cowboy'ta ymss. mut se onkin taas jo toinen stoori.

  VastaaPoista
 4. UUH, aivan ihguja kuvatuksia :-)!!!
  Mä oon niin sun fanisi, Tsupukka!!

  VastaaPoista
 5. Mä muistan sen kuin...toissapäivän, kun mä olin liian nuori Rocktailsiin jne.
  Se söi hieman katu-uskottavuutta, koska viranomaisten pelossa todella alaikäisen näköinen erikoisesti pukeutunutta mimmiä ei tod. päästetty sisään kuin muusikkopoikaystävän talvitakin sisällä enintään.
  Kyllä se viihde-elämä tuli tutuksi siitä huolimatta ja laukusta löytyi myöhemmin kortteja boyfriendin sukunimellä, kuin ois oltu aviksessa ja kato oon niinku täysikäinen, hah.
  Mutta silti ihaillut aikuiset kaunottaret "Tiina", Elisa ja Helena ymym olivat hieman kaukaisia.
  -Sitten kun ikää tuli tarpeeksi olin unohtanut mitä pakenin (se mun ikiaikainen onneton rakkaus) ja palasin kotiin Manseen.
  Kiitos näistä kuvista, lisää pliis!

  VastaaPoista
 6. Kommentti yhdellä sanalla: MAHTAVAA!!

  VastaaPoista
 7. Heh, KIITOS PALAUTTEESTA! Aivan mahtava fiilis kun avasitte sanaisen arkkunne ja viihdytitte vuorostanne minua :)

  Anonyymille vastaan, että kyllä Stadi oli 80-luvun alussa ihan junttila, sain sen karvaasti kokea monta kertaa.
  Minulta evättiin pukeutumiseni vuoksi pääsy mm. ravintoloihin, kahviloihin jne...Olisi paljonkin kerrottavaa mutta nyt en jaksa kun olen päivän duunista väsynyt.

  Bailasin muuten jo 70-luvun Stadissa Rondossa, Mondissa, Citcatissa, Natsalla, jne....

  VastaaPoista
 8. Hauskan näköinen pimu

  Kuvitella jos olisi tunnettu silloin - mitä siitäkin olisi kehittynyt .

  Toisaalta empä uskoisi tuon ikäisen energisen ja menevän nuoren naisen olleen kiinnostuneen paskan vertaa kehäkolmosen takan asuvasta maalaispojasta...

  nim. Jahu

  VastaaPoista
 9. Jahu, minulla on aina ollut erikoinen miesmaku, joten ei me voida tietää kun kelloa ei pysty siirtämään taaksepäin ja aikakonettakaan ei ole keksitty ;)

  VastaaPoista
 10. Poppis täällä käskee Tsupukka-kultaa vaipumaan uudestaan itserakkauden ah-niin-ihanaan olotilaan että saisimme lisää näitä!!!! Pian!

  VastaaPoista
 11. Noo...katsellaan mitä tuleman pitää. Pysy Poppis langoilla :D

  VastaaPoista
 12. Tiedät kyllä kuka.20. tammikuuta 2011 klo 18.47

  On sulla Tiina todellakin erikoinen miesmaku, jos mä olen oikeesti sun elämäsi mies!

  VastaaPoista
 13. Ei ole koiraa karvoihin katsominen,

  VastaaPoista
 14. ysäri_tyttö_joka_rakastaa_kasaria23. kesäkuuta 2011 klo 3.35

  miks kundit ei vois nykyäänki meikata D: ei se oo homomaista ;) KASARI RULEESSS!!!!

  VastaaPoista
 15. Kiitos Fiona Timantti, tuli hyvä mieli sanoistasi koska tiedän, että sinä jos kuka ymmärrät tyylin päälle :)

  VastaaPoista

Yksilöllistä huomiota Tšupukalle voit jakaa täällä!