sunnuntai 17. lokakuuta 2010

JEANS OVERALLS

Olen aina halunnut farkkuhaalarit, sellaiset mitä maaseudun miehet ja pojat pitävät yllään Yhdysvalloissa, Etelä- ja Keskilännessä, etenkin maanviljelijät, puusepät ja rautatietyöläiset.
En ole kehdannut hankkia sellaisia, koska olen pitänyt niitä itselleni sopimattomana vaatekappaleena ja ehkä myös pelännyt muiden arvostelua.

Kuluneella viikolla kirjoitin Facebook statukseeni seuraavaa: ”Arvatkaa mitä? Kaikki hokee aina, että pitäisi oppia sanomaan EI!
Paskanmarjat, ihmisen pitäisi oppia sanomaan: “KYLLÄ”, ja tehdä kaikkia hulluja asioita, mitä ikinä elämässään keksii. Kerran täällä vain lusitaan.”

Ymmärsin samalla hetkellä kun kirjoitin tuon statukseni, että ikääntyessäni minustakin on lujaa vauhtia tulossa kaavoihin kangistunut tylsimys.

Sisälläni asuu kaksi minää, joista toinen on kontrolloiva ja toinen hyväksyvä sekä kannustava. Ajattelin antaa kenkää tuolle kontrollipellelle ja  siirtää hallinnan hyväksyvälle, rohkaisevalle, luottavaiselle ja  intuitiiviselle minälle.

Elämää kapeuttavaa ja voimia kuluttavaa on elää elämäänsä muiden pillin mukaan tai kuunnella sitä sisäistä apinaansa, joka kehoittaa sinua muka oman etusi mukaisesti luopumaan milloin mistäkin päähänpistosta tai ideasta.
  
Päätin siis sanoa eilen kyllä tälle järjettömälle haalariunelmalle ja marssin Zaraan ostamaan junnujen osastolta ko. vaatekappaleen.

Tunsin itseni mielettömän onnelliseksi kun duuniin lähtiessä pukeuduin pieneksi pojaksi. Pipo päässä, farkkuhaalarit yllä ja conversit jalassa. Miten noin olematon ja typerä asia voi tuottaa niin paljon iloa?

Innostuin myös tästä ”kyllä” sanomisesta niin, että huomasin yhtäkkiä ehdottavani ihan päätöntä juttua eräälle miehelle, jota en edes tunne kunnolla.

Mies vastasi minulle ”kyllä” ja vaikka se juttu päättyisi katastrofiin haluaisin tehdä sen, jo sen takia, että tämä kaveri on niin paljon edellä minua ja osaa suhtautua lapsellisen uteliaasti ja leikkisästi elämään, minä olin jo lujaa vauhtia unohtamassa sen taidon.

Lukijani voisivat nyt viikon ajan ainakin kokeilla miltä tuntuu sanoa KYLLÄ sellaisille asioille mille normaalisti sanoisivat EI.
Älä pelkää, jotain uutta ja jännä voi tapahtua sinulle.


Kuvat: Susku Palo

6 kommenttia:

 1. Farkkuhaalarit sopii naisille oikein hyvin. Vielä 90-luvulla haalareita näkyi enemmän kuin nykyään mutta olisi kivaa, jos ne tulisivat taas takaisin muotiin isommalla volyymillä.

  VastaaPoista
 2. Farkkuhaalarit on ihan yhtä okei, kuin pallohame tai karvalakki, mtta toi asenne on OK !

  VastaaPoista
 3. Farkkuhaalarit on ihan okei, niikuin pallohame tai karvalakki, mutta ennenkaikkea toi asenne on OK !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Jyrki ja asenne vaan paranee kun vanhenee :)

   Poista

Yksilöllistä huomiota Tšupukalle voit jakaa täällä!