sunnuntai 26. syyskuuta 2010

BACK TO THE 80's

Onpa ollut kerta kaikkiaan nopeatempoinen viikko. Kaikki alkoi viime lauantaina kun työtoverini Kati järjesti kotonansa mahtavat rapukekkerit, firman naispuolisille työntekijöille. Lähdin hyvissä ajoin kekkereiltä kotiin, muut tytöt jatkoivat matkaa Tehtaankadun ”VESSAAN”, laulamaan karaokea.
Seuraavana aamuna kännykkäni piippasi useita kertoja ja sähköposteja oli kerääntynyt postilaatikkooni toistakymmentä.
Kaikissa sama juttu, että: ”Olet sunnuntain Hesarin kulttuurisivulla.”
En ollenkaan ymmärtänyt mistä oli kysymys ja ajattelin, että minut oli sekoitettu johonkin muuhun henkilöön.
Kuten aiemmin mainitsin, lähdin Katilta kotiin enkä suinkaan baariin, joten Hesarilla ei voi olla mitään kirjoittamista minusta.
Asia paljastui myöhemmin päivällä kun ostin lehden, että kyseessä oli juttu Pete Euroopan elokuvasta ”TIMANTTIKOIRIEN VUOSI 1984”. Elokuvassa on minulla muutaman sekunnin rooli, sellaisella näköjään pääsee naamakuvansa kanssa valtakunnan arvostetuimpaan päivälehteen.


TIMANTTIKOIRIEN  maailman ensi-ilta oli tiistaina Andorassa ja se oli viikon ensimmäinen 80-luvun muistelujuhla.
Dokumenttielokuva kertoo 1980-luvun alun suuresta murroksesta, kuinka "luonnonlapset" muokkautuvat alakulttuurien edustajiksi, jotka vaatetuksellaan ja musiikillaan, taiteellaan yms. kiinnostuksen kohteilla erottuvat ns. tavallisista "taatelintallaajista.
Ensi-illassa oli mukava vaihtaa kuulumisia 80-luvun tuttujen kanssa.


Seuraava biletyspäivä oli kuluvan viikon torstai. Kutsu kävi  Eeva Vuolasvirralta, joka omistaa Stadin cooleimman konseptiliikkeen, HELSINKI KYMPIN.
Minua ei olisi saanut kirveelläkään hievahtamaan liikkeessä olevan kenkähyllyn edestä, jossa komeilivat RICK OWENSIN, miljoonan dollarin saappaat. (paitsi ihanasti katettu juustopöytä)
Kengät huusivat nimeäni mutta käänsin niille julmasti selkäni ja sijoitin rahani illan teeman mukaisesti TOPSHOPIN, Unique- malliston tuotteisiin.

Oli myös mahtavaa tavata tämän päivän nuoria ”manttelin perijöitä”. Juhlissa oli pari upeaa kundia, jotka tekivät lähtemättömän vaikutuksen. Tanssija Jukka Kontusalmi oli ehdoton suosikkini, hän lumosi minut omintakeisella ulkoasullaan, jonka Jukka oli itse valmistanut. En pysty kuvailemaan sitä, mutta työ oli ollut kuulemma aikavaa. Jukka kertoi että hänen yllään olevan seittimäisen paidan valmistukseen oli mennyt viisi tuntia, eikä sitä voi pestä ja lisäksi se venyy itsestään päällä ja hän joutuu lyhentämään sekä tuulettamaan paitaa aika ajoin.
Tämä Rick Owenin takki antaa vähän osviittaa Jukan vaatteesta, joka oli kokonaan tuunattu samalla tavoin kun tuon kuvassa olevan takin helma.

Sain Jukalta kutsun ”BALLET U.G.” esitykseen Glorian kulttuuriareenalle. Taidan mennä.

(Tämä otos on Jukan Facebook-sivulta. Paita joka hänellä on yllään tuossa kuvassa, muistuttaa sitä mikä hänellä oli päällään Helsinki Kympissä. Verkkokalvoilleni on myös palanut kuva Jukasta, jonka olen joskus nähnyt HEL LOOKS sivustolla.)

Toinen mahtava uusi tuttavuus oli Mert Mikael Otsamo, Muodin Huipulla –ohjelmasta kuuluisuuteen ponkaissut, Oulun  lahja muotimaailmalle.
Mert on vasta noin parikymppinen, joten odottelen innolla mitä kaikkea hän saa vielä aikaan. Mert oli pukeutunut muodinmukaisiin kiilakorko saappaisiin, ne eivät sentään olleet aidot 800 euron, Rick Owensit.

Viimeinen pinnistys kuluvan viikon päätteeksi oli eiliset ROCKTAILS- kemut, Ravintola Kaarle XII, Kasarminkadulla. Ravintolaan oli kokoontuneet kaikki kynnelle kykenevät bilehileet, jotka viettivät aikaansa 80-luvun alussa legendaarisessa Roctailsissa, Helsingin Pitkäsillanrannassa.
Mielestäni juhlien kohokohta oli se kun juhlayleisölle jaettiin A-nelosen kokoista kaupallista mainosta, melkein kaikki kaivoivat ikänäkölasit nenälleen, saadakseen selvää mistä tiedotteessa oli kyse. N..A..U..R..A..T..T..I.
Toinen makoisa juttu oli se kun pahimmissa vaihdevuosioireissa olevat naiset nauttivat baaritiskillä kuohuviiniä, hiestä märkänä. Huikkasin nuorelle baarimikolle, että saisinko samanlaisen ja samoilla oireilla KIITOS, mutta kundi oli väärää ikäpolvea, eikä ymmärtänyt huumoriani, joten totesin, että antaa olla ja otin ison lasillisen kirkasta hanavettä. Ei tullut hiki :D

Kysyin myös vieressäni istuvalta tukattomalta mieheltä, että tunnemmeko me  80-luvun ajoilta?
Mies sanoi, että hän on ollut vasta kolme vuotta ilman hiuksia ja huonoa muistia, joten ei ollut varma mutta kaiken varoiksi kättelimme ja uudistimme "tuttavuutemme."
Monet naiset oli helppo tunnistaa mutta miesten kohdalla ongelmaa aiheutti tukattomuus ja tukevoituminen. Ääni muuttuu kai ihmisessä viimeisenä, koska jotkut tyypit tunnistin äänestä.
Black Mike soitti villitsevää 80-luvun musaa 
ja meidän tyttöjengi, Tiina, Tuija, Pirjo, Eija, Sari, Irene ja Hanna tanssivat itsensä tainnuksiin.

Lähdin kotiin Tuhkimoaikaan, kuten useimmat muutkin väsyneet sankarit ja sankarittaret.

Nyt juhlat saa vähäksi aikaa riittää ja meikä palaa ruotuun eli rauhallisiin koti-iltoihin.


5 kommenttia:

 1. Susta oli hieno kuva sunnuntain Hesarissa

  VastaaPoista
 2. Jep, bileet olivat ihan kivat, mutta musiikki ei ollut sitä mitä Rocktailsissa soitettiin muutamaa biisiä lukuunottamatta. Valitettavasti.

  VastaaPoista
 3. Ehkä ne DJ:t on jo niin vanhoja, että eivät muista mitä pitää soittaa!

  Olisin halunnut tanssia sun kanssa. Ihailin seinäkukkasena kuinka sulavasti taivuttelit böönaasi.
  En taida hautaan mennessä oppia tuota seksikästä taiteenlajia eli paritanssia.

  Oli mukava katsella teitä kahta.

  VastaaPoista
 4. Moi.

  Törmäsin tähän juttuun, kun etsin juttuja Rokkarista.
  Kaivoin nimittäin arkistoistani Iloiset Pojat perustamiskirjan ja siellä oli paljon ihmisten nimikirjoituksia niiltä ajoilta ja alkoi tulla nostalgiset fiilikset.
  Tuli käytyä silloin paljon Rokkarissa, jonka päälliköksi tuli Haaga-Instituutista vieruskaverini Larkka.
  Tietysti hengailtiin myös Metropolissa, mutta Rokkari oli ehdoton ykkönen jo Black Miken takia.
  Tuleeko vielä Roctails-iltoja lisää??

  Terveisin Ilmo Nyberg
  Restonomi, mm. Van Goghin ja Hamletin viinipuolen päällikkö, nykyisin yksityisyrittäjä.(insales@kolumbus.fi)

  VastaaPoista

Yksilöllistä huomiota Tšupukalle voit jakaa täällä!