lauantai 12. kesäkuuta 2010

CHAIRLESSMilanon huonekalumessuilla esiteltiin chileläisen arkkitehdin Alejandro Aravenan suunnittelema, ehkä maailman pienin tuoli. Kysymyksessä on hihna, joka kiedotaan kehon ympäri ja tämän hihnan pitäisi lieventää jännitystä kehossa kun istutaan maassa tai lattialla.

Tekstiilihihna on 85 cm pitkä ja 5 cm leveä.  Chairless painaa alle 85 grammaa. Hihna on kompaktin kokonsa ansiosta mahdollista kuljettaa vaikka taskussa.

Ajatelkaapa tilanteita joissa ei ole tuolia saatavilla kuten, puistoissa, rannoilla, ulkoilmakonserteissa, ahtaissa junissa tai odotustiloissa. 

Normaalisti maassa istuessasi joudut tukemaan itseäsi käsillä nyt kädet ovat vapaat muuhun toimintaan kuten, lukemiseen, kirjoittamiseen, syömiseen, juomiseen jne. Hihna antaa mukavasti istumiselle tukea.

Idean tähän hihnaan Aravena on saanut Ayoreo-intiaaneilta. Nomadic heimo elää Gran Chacon alueella (Paraguayn ja Bolivian välisellä rajalla) he ovat käyttäneet samantapaisia hihnoja istumisen tukena niin kauan kuin kukaan muistaa. Niinpä osa tuotosta mikä hihnojen myynnistä saadaan menee hyväntekeväisyyteen, joka tukee suoraan Ayoreo intiaaneja.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Yksilöllistä huomiota Tšupukalle voit jakaa täällä!