sunnuntai 21. maaliskuuta 2010

TOSIMIEHEN MUOTIBLOGINetti on pullollaan muotiblogeja,  jotka on suunnattu nuorille naisille. 
Minne on unohtunut tosimies?
Ajattelin paikata markkinoilla olevaa aukkoa ja esitellä ystäväni MIKON, vaatehuoneen.
Kun katsotte kuvaa... ymmärrätte varmaan, että hänellä on päivittäinen ongelma: ”Mitä pukisin tänään päälleni?”
Mikko omistaa valtavasti T-paitoja ja valtaosa niistä on,  olettamukseni mukaan lahjoituksia. 
Seurasin Mikon pukeutumista muutaman päivän ajan. Olen taltioinut otokset viikonpäivien mukaan ja samalla lukija saa matkavinkkejä, kuinka selviytyä edullisesti Pariisissa.
LAUANTAI:
Mikko bailasi Buddha Barissa, Rue Boissy d´Anglasilla, Pariisissa. Klubi on osittain suomalaisomistuksessa. Mikko sonnustautui parhaimpiinsa, eli ”jänis” napapaitaan. Se oli kannattava veto. Hyvinpukeutunut alfauros huomattiin oitis, eikä sisäänpääsymaksuja tarvinnut maksaa... minnekkään. Riitti kun Mikko vilautti napaa ovimiehille. Buddha Baariin ei ole sisäänpääsymaksua. Se otetaan drinksujen hinnassa, jotka ovat melko kalliita. (n. 20 €, kpl)

SUNNUNTAI:
Aamuauringon noustessa Pariisin kattojen ylle Mikko fillaroi Montmartrelle, Pyhän Sydämen Basilikaan, katumaan edellisen illan syntejään. Sacré-Cœurin katollinen kirkko, sijaitsee Pariisin korkeimmalla kukkulalla. Mikon “Jeesusmainen” olemus loisti aamuauringossa, alas Pigallen syntisille kujille, suoden armon kaikille ilotalojen työntekijöille.

MAANANTAI:
Louvreen, jengillä katsomaan muinaisen Egyptin kokoelmia. Mikko oletti, että maanantaisin siellä ei olisi ruuhkaa. Alle 18-vuotiaat pääsee taidemuseoon ilmaiseksi, niinpä Mikko näytti ovella poikansa henkilöllisyystodistuksen ja säästi taas kerran sisäänpääsymaksun.

TIISTAI:
Mikko matkasi nälissään 14. kaupunginosaan, La Bar Marché, nimiseen bistroon.Siellä voi aterioida noin 7:llä eurolla ja maistella kohtuuhintaisia viinejä, aina aamu kahteen saakka. Paidallaan Mikko halusi viestittää, että kyllä tässä ollaan jonkun sortin keittiömestareita itsekkin.

KESKIVIIKKO:
Mikko suuntasi matkansa 40. Boulevard Hausmannille, Lafayette tavarataloon. Hän osti joulukoristeita, koska ne olivat -70% alennuksessa. Maksettuaan ostokset Mikko siirtyi hissillä kahdeksannen kerroksen kahvilaan, josta näki ympäri koko Pariisin. Mikko valitsi oranssin paidan, koska se lisää henkisiä kykyjä ja iloisuutta ja lisää hapen määrää aivoissa.

TORSTAI:
Suomen Ranskan Instituutista oli käynyt kutsu näyttelyyn: “Tuohi Tutuksi.”Mesta sijaitsee Pariisin latinalaiskorttelin sydämessä, 60, rue de Ecoles. Kuvassa Mikko seisoo taideteoksen edessä nimeltä: "Luiseva ihminen kyykistyi"

PERJANTAI:
Usein sanotaan, että Pariisi on Euroopan portti Afrikkaan. Mikko sukkuloi tänään kulkunsa kellariklubiin, Bastillen kaupunginosaan, kuuntelemaan afromusiikkia. Kuppilassa esiintyi, ghanalainen hip hop bändi, Coz Ov Moni. 
Rasta värit paidassa:
Red for the blood that flowed 
Yellow for the gold that they stole 
Green for the land - Africa 
Black for the people - beautiful 


LAUANTAI:
Mikko matkusti metrolla Vanvesiin, afrikkalaiselle kirpputorille ja löysi sieltä erään rastafarin päältä “Lemminkäisen” T-paidan. Alkoi tuhannen ja yhden yön tinkiminen. Kauppias oli todellinen liikemies ja vaihtoi “lemminkäisen” Mikon päällä olevaan "Stupidoon." Molemmat olivat onnellisia.

SUNNUNTAI:  
Shakespeare & Company on kirjakauppa, jonne Mikon oli aivan pakko päästä. Mikko halusi työskennellä kirjakaupassa pari tuntia, yösijaa vastaan. Majoitus on kirjakaupan yläkerrassa. Luontaisetuna Mikko saattoi lukea englanninkielistä kirjallisuutta.

MAANANTAI:
Paluumatka kotiin Helsinkiin, ensin taxilla Orlyn lentokentälle noin. 14 kilometriä. Terminaalien välisellä bussikuljetuksella Mikko riisui "päivän" paitansa ja lahjoitti sen upealle, tummatukkaiselle bussinkuljettajalle, Amelielle. Juuri sille... Amelielle! Mikko sai vastalahjaksi puutarhatontun,

11 kommenttia:

 1. Hyvä Mikko! Hyvä Tsupukka!

  Terveisin,
  Kari Hynninen

  VastaaPoista
 2. Kiitos tuhannesti Karille palautteesta. Siitä tuli hyvä mieli.

  VastaaPoista
 3. Upeaa muotia, niin miesmäistä, kauniskuntoinen malli ja hyvä muotitoimittaja sen tekivät!!!! Hyvä Tsupu ja Mikko!

  VastaaPoista
 4. Kiitos Tuiskulle, ammattitoimittajan sanat lämmittävät aina mieltä.

  VastaaPoista
 5. Tää on kyllä ihan huippu!

  VastaaPoista
 6. Tää on super... tästä otan ehdottomasti mallia, kunhan kevät etenee ja voi heittää kevyempää päälle!
  T. K

  VastaaPoista
 7. Kiitos molemmille anonyymille, vaikka tiedänkin että toinen on Kari, Espoosta :)

  VastaaPoista
 8. Sujuvaa ja raikasta tekstiä, sopivasti vinksahtanutta. Molto bene, tai siis tres bien.

  VastaaPoista
 9. Mikko oli Mikkomaisen style lounaalla :-) xx Hyvä Ivanka! xx

  VastaaPoista
 10. Voisko tähän saada jatkoa? (Vaikka Mikko Lontoossa.)

  VastaaPoista

Yksilöllistä huomiota Tšupukalle voit jakaa täällä!