maanantai 15. maaliskuuta 2010

GIL SCOTT-HERON


Photo: Mischa Richter

Kun joskus joudun lohduttautumaan, lääkkeeni on musiikki.
Tänään aamulevykseni valitsin yhden 1900-luvun populaarimusiikin vaikutusvaltaisimman hepun, Gil Scott-Heronin, uuden äänitteen:
 

Se albumillinen
Gil Scott-Heron kirjoittamia lauluja, joita hän tulkitsee sielukkaalla äänellään. Kappaleet ovat surullisia ja esittäjän vanhasta ja kokeneesta äänestä kuulee, että hänen elämänsä ei ole ollut helppoa. Dave Lindholmin sanoin: "Runoilijan kehto ei ole ruusuista tehty." (Lainaus on Pieni ja hento ote, kappaleesta.)

"I´m New Here" on sekoitus lauluja ja Gilin puhetta
.
Suosikkibiisini
"Me And The Devil " on tietääkseni cover- Bobby "Blue" Blandiltä. (Jos joku tietää paremmin, saa korjata mahdollisen virheeni.)

Gil Scott-Heron on tehnyt näyttävän paluun 13-vuoden hiljaiselon jälkeen. Tuohon ajanjaksoon liittyy paljon sydänsuruja ja taistelua huumeriippuvaisuutta vastaan.
Scott-Heron on saanut useita vankilatuomioita huumausaineiden hallussapidosta. Vankilakierre alkoi 2001, hänet armahdettiin 23. toukokuuta 2007.

Giliä kutsutaan rap-musiikin kummisedäksi ,“the godfather of rap” ja mustaksi Bob Dylaniksi, “the black Bob Dylan.”

Gil Scott-Heron on syntynyt ensimmäinen, huhtikuuta 1949, Chicagossa. Gil on yhdysvaltalainen muusikko, kirjailija ja runoilija.
Hänen äitinsä,
Bobbie Scott-Heron, oli kirjastonhoitaja ja taitava laulaja. Jamaikalainen isä Giles Heron, oli urheilija joka tunnettiin lempinimellä "Black Arrow".

Tässä sitten päivän korvanamia:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Yksilöllistä huomiota Tšupukalle voit jakaa täällä!