sunnuntai 21. helmikuuta 2010

AAMUPUUROUsein ihmiset kysyvät minulta, että: "Mitä oikein syöt kun pysyt tuollaisena kuin olet?" Näytän muiden mielestä ikäistäni nuoremmalta, ihoni on kuulemma hyvä, kynteni ovat loistokunnossa ja hiukseni kiiltävät. Painoni on pysynyt samana lähes koko elämäni, enkä liioin sairastele.

Mielestäni aamiainen on päivän tärkein ateria ja panostan siihen. Syön aamiaisella ns. tuorepuuroa ja reseptin olen keksinyt itse.

Sysäyksen tähän puuroon sain aikoinani Onnenkuvien omistajalta ja ohjaajalta, Asko Toloselta. (30-vuotta sitten) Kärsin nuoruudessani ummetuksesta, joka oli huonon ruokavalioni syytä. Olen Askolle ohjeista edelleen kiitollinen.

Puuro jalostui nykyiseen muotoon kun olin ystävättäreni Minden kanssa, Tukholman risteilyllä. (Noin kymmenen vuotta sitten.)

Puurossa on sellaisia aineita, joilla olen välttynyt vaihdevuosioireista, kuukautisvaivoista, ummetuksesta, flunssasta ja vitamiinin puutoksista.

PUURON OHJE:

Laita aamiaiskulhoon 3-4 ruokalusikallista soya-tuotetta.  (Femi- tai Berry soijaa, eivät sisällä sokeria) Tavallinen soijajauhokin  käy.

Lisää n. ruokalusikallinen siemeniä tai pähkinöitä kuten: Auringonsiemeniä/ kurpitsasiemeniä/ pinjansiemeniä/ pellavansiemeniä/ saksanpähkinöitä/ cashewpähkinöitä/ hasselpähkinäitä/ tai manteleita.

Marjoja 3-4 ruokalusikallista.  (Puolukoita, mustaviinimarjoja, mustikoita)

Ruokalusikallinen Goji-marjoja.

Puoli ruokalusikallista Kaakao nibsejä.

Teelusikallinen Maca-jauhetta.

Leseitä tai vehnänalkioita. (Ruokalusikallinen piisaa)

Voit myös vallinnan mukaan käyttää kuivattua tyrninmarja- tai ruusunmarjajauhetta.

Sekoita kuivat aineet jogurttiin. (Itse laitan puolet piimää ja puolet jogurttia.) Mikäli et voi käyttää maitotuotteita suosittelin mehukeittoja Anna siementen takia aineksien turvota jääkaapissa vaikka yön yli. (Muuten ne turpoavat mahassasi ja voin taata, että se ei ole kivaa.) Kun olet syönyt tätä aamiaista vähintään kaksi viikkoa huomaat kyllä jänniä juttuja tapahtuvan, esim. sen että eriön ovi alkaa aukeamaan aamuisin samaan aikaan :) Sinulla ei ole enää koskaan näläntunnetta. Joten saatat huomata, että painosikin alkaa kevenemään, mikäli sellaisia ongelmia on.

Nyt kaikki puhuvat Superfoodista! Olen ollut aikaani edellä, tässä asiassa.  

Kyse on siis ruokatrendistä, joka pohjaa ikivanhoihin ruoka-aineisiin, jotka sisältävät runsaasti mineraaleja, vitamiineja ja antioksidantteja.


5 kommenttia:

 1. Minä syön aamuisin kaurapuuro , mikäli ei tarvitse varhain töihin lähteä .

  Ei mitään hirveää herkkua , mutta helppo ja nopea valmistaa
  " Mustikkasoppa ja kaurapuuro ovat hyviä, luonnollisia mangaanin lähteitä. ... Se torjuu sydän- ja verisuonitauteja ja lisää potenssia. ..... "
  :D ))

  Terv Jahu

  VastaaPoista
 2. Mulle ovat nuo Gojit ja Maca vielä tuntemattomia. Viime viikolla tosin hiplasin Goji-marja pussia...joten siitä se lähtee.
  Soija+lese+probioottipiimä/ -jugurtti+marjat on must!
  Terveisin Raija

  VastaaPoista
 3. Ikinä et usko!!! Mietin juuri äsken, että kuinkahan salainen se sun ihana aamupala/lounasresepti on. Kömmin elokuvan äärestä sohvalta koneelle ja tadaa, olit sen juuri tähän kirjoittanut. Että elämä on ihanaa! Kiitos!

  VastaaPoista
 4. Kiitos palautteesta Raijalle ja Tuiskulle. Terveet elämäntavat kunniaan ja vatsa sekä kroppa kiittää.

  VastaaPoista

Yksilöllistä huomiota Tšupukalle voit jakaa täällä!