perjantai 8. tammikuuta 2010

MUSTACHE PARTYVietimme duuniporukan kanssa pikkujouluja loppiaisen aattona. Toimitusjohtajamme oli valinnut juhlapaikaksi Ravintola Farangin, joka sijaitsee Ainonkadulla. Eduskuntatalon takana.


Farang on mielestäni hauska nimi koska se tarkoittaa ”ulkomaalaista”, thai-kielessä.
Taidehallin tiloissa sijaitseva pelkistetty ja silti erittäin tunnelmallinen ravintola  tarjosi meille parastaan eli aasialaisia makuja.
Lotta oli valinnut illan ruuaksi ns. maistelumenun, joka sisälsi lukemattomia pieniä annoksia.
Annokset olivat kauniita katsella ja ulkonäöstä päätellen kalliita maksella.
Tarjoilijat olivat ystävällisiä ja ammattitaitoisia ja kertoivat aina uuden ruokalajin ilmestyessä, mitä se on ja miten sitä syödään.
Ihastuin pehmeäkuorisiin taskurapuihin, jotka saattoi syödä kuorineen saksineen päivineen...nam. Alkupalana tarjoiltiin betel-lehdellä olevaa kalaa, mätineen. Karamellisoitu porsas oli myös aivan uskomattoman hyvää.
Reseptit ovat aitoja ja perustuvat kuulemma tuhansia vuosia vanhoihin Thaimaan kuningasperheiden ruokiin.
Farangin keittiömestarit ovat ainoastaan muokanneet niitä moderniin muotoon.

Oli ihana todeta, että raaka-aineet olivat aitoja ja oikeita eli sitruunaruohoa, limeä, inkivääriä, mangoa, banaaninkukkia, tuoretta korianteria, palmusokeria, tofua, jasmiiniriisiä jne.

Keittiössä ei ole yhtään aasialaista kokkia, mitä on vaikea heti uskoa, koska maut ovat niin autenttisia.
Nuoret noin kolmekymppiset heput Matti Wikberg ja Tomi Björck hääräävät lieden takana.

Juhlaseurue joi hovimestarin suosittelemaa valkoviiniä, joka kuulema soveltuu hyvin mausteisen ruuan kanssa. Haistelin viiniä kollegani lasista, minusta seljankukkavesi olisi ollut yhtä hyvä valinta. Viini nimittäin tuoksui aivan sille.


Kiitos kokeille ja muulle henkilökunnalla onnistuneista kemuistamme. Kiitos myös työtovereilleni ja työnantajalleni hauskasta illasta. Vaan missä oli Pave?1 kommentti:

Yksilöllistä huomiota Tšupukalle voit jakaa täällä!