lauantai 5. syyskuuta 2009

OH, MON DIEU!


Ystäväni Mika, joka asui vielä hetki sitten Belgiassa, valitteli kesäkuussa blogissaan:

With Love From The World"   kutsumattomista hiirivieraista.

Ne olisi saatava jotenkin tyylikkäästi päiviltä, mutta miten, kun ratkaisut ovat aina yhtä tyylittömiä? Markkinoilla on tarjolla kiljotiinimaisia hiirenloukkuja ja ne ovat yleensä avomallia. Ansaan kuollut raato on kaikkien näkyvillä. Veivinsä heittänyt eläin pitää vielä käsin poistaa loukusta ja sen jälkeen lopullisesti hävittää.

Ystäväni perheessä on lapsia, tenavat tietenkin pitävät pieniä hiiriä suloisina, eivätkä toivo “mikkien” ja “minnien” kuolemaa.

Mika pyydysti keväällä hiiren muovipussiin, jossa oli jotain vaaleanpunaista sotkua sisällä. Ymmärsin, että kun hiiri syö sitä se kuolee janoon. Karseeta!

Olen viettänyt kuukausi tolkulla aikaa, ratkaistaakseni Mikan ongelman.

Nyt kun viimein löysin ratkaisun, jonka lapsetkin ehkä kestäisi, Mika pakkasi tavaransa ja muutti hiiriä pakoon Suomeen. Varsinainen arkajalka :D

Esittelen tämän, Sarah Deryn suunnitteleman, Mousetrap-hiirenloukun siltä varalta, että joku muu haluaisi vaikka mökilleen hygieenisen ratkaisun.


Hiirenloukku on pahvinen kotelo, joka on muotoiltu ruumisarkun muotoiseksi. Loukkuun päätynyt hiiri voidaan haudata tässä kauniissa arkussa vaikka talon takapihalle.

Mielestäni tämä kartonkiansa on kunnioittava tapa päästa hiiristä eroon ja suosittelen tarjoamaan viimeisenä ateriana kunnon palan juustoa.


 

 

2 kommenttia:

 1. Haa, arkajalalla on pienen urbaaniasumisen jalkeen taas takapiha jossa voi pitaa hiiribileita!

  Mina luonnollisesti uskon etta sen vaaleanpunaisen aineksen ensimmainen vaikuttava aine nostaa Minnin, Mikin tai meidan tapauksessamme Jerryn fiilikset kattoon ja vasta tainnutuksen jalkeen alkaa loppuliuku...

  Jos Madam Sarah Dery viela viimeistelisi tuon metallisen osion maantuvaksi, tama loukku saisi tayden tukeni.

  T.Nimim. Myos-3.-kerroksen-partsilla-hiiren-loukuttanut a.k.a. MIKA

  VastaaPoista
 2. Pitää varmaan ottaa yhteyttä Sarah Derryyn ja esitellä toiveesi :)
  Vaan voiko sellainen tappava osa olla maatuva? Ei kai?

  VastaaPoista

Yksilöllistä huomiota Tšupukalle voit jakaa täällä!