lauantai 16. toukokuuta 2009

BACK TO THE EIGHTIES


Tšupukka, Pam Hogg luomuksessa.
Ystäväni, Lontoon kirjeenvaihtaja, muodin, musiikin, ja elokuvien asiantuntija, Jaska kertoi, että kahdeksankymmentäluvun suuri suosikkini, suunnittelija, Pam Hogg on palannut julkisuuden valokeilaan.
Pam Hogg, poistui muodin näyttämöltä 1992, edellisen taloudellisen taantuman aikoihin.
Hän ei koskaan nauttinut yhtä valtavaa menestystä, kuten esim. toinen suosikkini Vivienne Westwood.
Hogin vaatteet olivat hurjia ja provosoivia. Ei siis mitään, hillittyä ja tyylikästä, vaan mielumminkin hauskoja virityksiä.
Dekadentti, Pam Hogg, oli itse suurin luomuksensa. Hänen tavaramerkkinsä oli vaaleanpunaiset kiharat ja valkoiseksi puuteroitu naama, johon oli maalattu täydellinen, aggressiivisen punainen suu.

Pam Hogg, omassa luomuksessaan.
Pam Hogg on taiteilija, muusikko ja täysin itseoppinut muotisuunnittelija. Hän syntyi ja kasvoi Glasgow’ssa ja opiskeli Glasgow School of Artissa. Opintojaan hän jatkoi Lontoon Royal College Of Artissa.
Pam Hogg, oli muodin kapinallinen. Ideansa hän sai mm. Rock-musiikista ja populaarikulttuurista.
Hänen vaatteista heijastui hänen elämäntapansa ja toiveensa pop-tähteyteen.
Hän osallistui myös innokkaasti Lontoon yöelämään ja oli klubien itseoikeutettu kuningatar.
Materiaalina Hogg käytti vaatteissaan, PVC:tä, nastoitettua nahkaa, hopeapainettua samettia ja venyvää jerseytä. On hauskaa, että kaikki mitä Pam Hogg teki 25-vuotta sitten on jälleen muodissa. Pam Hogin viimeisin kokoelma esiteltiin Lontoon Muoti viikoilla. Se kantoi nimeä Hogg Couture at On / Off Lontoon Fashion Week
Lavalla nähtiin tyypillistä Pam Hoggia, metallinvärisiä Catsuit asuja, mustia PVC-leninkejä ja sateenkaaren värisissä turkiksia.
Katsomossa etupenkkiin oli puristettu kuuluisuuksia kuten: Bella Freud, Peaches Geldof, Bobby Gillespie, Siouxsie Sioux ja Roisin Murphy.

On yhä vaikeampi välttää 80-luvun paluuta, kun katselee näitä punk-rock suunnitelija Pam Hogin 2009/2010 syksy/talvi, "Star Trek" asuja. (ja tätä kirjoittaessani Euroviisujen, eighties ällöpyllyjä)
Olen nähnyt ainakin seuraavien tähtien esiintyvän ”Pam Hogeissa”, Rihanna, Björk, Naomi Campbell, kylie Minogue ja Tšupukka.
Pam Hogg avasi myös Pop-Up Boutiquen, osoite on: Newburgh Quarter. Se sijaitsee lähellä Carnaby Streettiä, eli samoille sijoille minne hän siirtyi aikanaan, Hyper-Hyper, muotitavara taivaasta, vuonna 1989.
 Liike on auki 13.05.2009-13.06.2009, välisen ajan eli vajaan kuukauden.

Pam Hogg, catsuit asut maksavat n. 515 puntaa,  ”Hogg Couturea” myy yksinoikeudella, Browns, Lontoo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Yksilöllistä huomiota Tšupukalle voit jakaa täällä!